Linjuriauto sunnuntaina 11.11.2012 klo 14 Lauritsala-talossa

Lähde mukaan musiikkimatkalle Viipuriin!

Linjuriauto on Teatteri Kesyn tuottama lupsakka musiikkimatka 1940- ja 1950-luvuille. Linjurimatka kestää noin tunnin.

Tarina syntyy ajankohdan iskelmien sanoista hanurin ja viulun säestäessä. Roolihahmoja ovat linjurikuski Matti, rahastaja Jussi ja salaperäinen Reissumies. Yleisö on osa esitystä niin laulujen kertosäkeissä kuin linjuritapahtumissa.Ilmoittautumiset sähköpostilla lauritsalaseura(a)gmail.com tai puhelimitse 040 519 0107.

 

 

Tiedote  02.01.2012

teatteri KESY

 

LINJURIAUTO

– lupsakka musiikkimatka Viipuriin

 

Sitä huomaa ikääntyneensä, kun oman elämän alkutaipaleesta on tullut museotavaraa.

 

Siinä huokaus Linjuriauton esiintyjäkolmikolta ja sen neljänneltä pyörältä. Roolihahmommekin kertovat menneestä: Reissumies (Aarni Metsä, viulu), Rahastaja Jussi (Timo Mattila, laulu), Linjurikuski Matti (Matti Ranki, hanuri) sekä museo-opas Marja Haapanen. Nelikkomme keski-ikä lähentelee pikemmin seitsemää kuin kuuttakymmentä. Myönnettävä se on, museotavaraa.

 

Meitä yhdistää myös 40- ja 50-luvun musiikki, jota korvat höröllä kuuntelimme niin radiosta kuin omien vanhempiemme hyräilyinä. Nyttemmin tiedämme, että sanoitusten ja sävellysten takana oli tosi ammattilaisia.

 

Linjuriauton sävelmissä on eniten Toivo Kärjen ja Reino Helismaan yhteistä satoa. Eräs niistä oli pitkään Yleisradion kiellettyjen levyjen listalla. Arvannette kappaleen ja kuunneltuanne sitä huomaatte, että kyllä ajat ovat tosiaan muuttuneet. Kovin oli kesyä niin kesyä. Ja nytkin taatusti taas KESYä.

 

Mitä olisi ajankuva ilman George Malmstenia, Usko Kemppiä, Tapio Rautavaaraa, Tatu Pekkarista tai Alfred Tanneria? KESYn Linjuriauton kannalta tärkeä lisäys listaan on myös lappeenrantalainen Seppo Äikäs, jonka kynästä ovat monet laulujemme sovitukset. Ja jos joku luulee, että musiikkimatka on pelkkää musiikkia, hän erehtyy. Ilman Päivi Pöyhölän luomaa ulkoista ilmettä ja painotuotteiden graafista kokonaisuutta Linjurimme olisi kovin valju.

 

Yhteistyö on sellaista, että siitä hyötyvät kaikki osapuolet. Olemmekin kiitollisia, että Teatteri KESYn Linjuriautolla on lähtölaiturinsa Etelä-Karjalan museolla ja että saamme käyttää vuonna 1950 perustetun Linja-autoliikenne Toimi Vennon tarpeistoa, joka vuosikymmenien kuluessa on tehnyt jo satoja Viipurin matkoja ennen meitä.

 

Jos Linjuriauto onnistuu loihtimaan 40- ja 50-luvun aitoja tunnelmia, se on päässyt määräasemalle. Niitä vuosikymmeniä ei enää ole, mutta niiden muisto säilyy kultaisena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close