Kevyttä musiikkia lauritsalalaisittain 23.9. klo 14

Lauritsalan kauppalan perustamisen 80-vuotisjuhlavuoden ohjelma jatkuu kevyellä musiikilla. Sunnuntaina 23.9. kuullaan Lauritsalan työväentalolla klo 14:stä alkaen laulua ja soittoa, joiden aihe tai esittäjä liittyy Lauritsalaan.
Lauritsalalaisittain-viihdekonsertissa esiintyvät Lauritsalan musiikinkannatusyhdistyksen soittokunta ja viihdekuoro Carpe DiemHannu Sopanen soittaa kanteleella omia sävellyksiään vuosien varrelta, kuten työväentalon 100-vuotisjuhlaan tehdyn Oodin Töllille ja Lauritsalan yhteiskoulun 50-vuotisjuhlassa esitetyn kappaleen Minun kouluni.  Niilo Isomäki esittää kolme omaa lauluaan, kuten kappaleet Lauritsala ja Valkoisen kopin pamaus, sekä kaksi huuliharppukappaletta. Antti Taipale esiintyy soittaen ja yleisöä laulattaen. Hän myös juontaa tilaisuuden.

Vihdekonsertti on jatkoa Lauritsalan kauppalan 80-vuotisjuhlintaan. Huhtikuussa entisen kauppalan alueella vieraili Lappeenrannan kaupunginorkesteri Lauritsalan kirkossa. Elokuussa järjestettiin kolmipäiväinen Kyliltä kartanolle -tapahtuma, johon osallistui runsaat tuhat henkeä. Tapahtuman yhteydessä julkistettiin mm. vuoden  2012 lauritsalalainen. Hän on opettaja ja kääntäjä Kaisu Lahikainen.  Juhlintaan ovat kuuluneet myös yleisöluennot kauppalan historiasta sekä kävelykierrokset Lauritsalan kävelykierrosoppaan mukaan.
Lauritsala seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas kertoo, että kauppalan juhlavuoden tapahtumiin on otettu osaa todella innokkaasti. Esimerkiksi Kyliltä kartanolle -avajaiset keräsivät liki 400 juhlijaa. Seuraan on liittynyt myös uusia jäseniä. Laukas arvioi, että kiinnostus juhlavuoden tapahtumia kohtaan  ei ole sattumaa. Ihmiset tarvitsevat kokemusta yhteen kuulumisesta, ja  ns. Lauritsalan henki on yhä olemassa oleva tosiasia.
Juhlavuoden tapahtumat jatkuvat vielä viihdekonsertin jälkeen. Tulossa on mm. teatterivierailu.
Lauritsalalaisittain-viihdekonsertin väliajalla juodaan pullakahvit, jotka kuuluvat 10 euron pääsylipun hintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close