Lauritsalan juhlavuosi 2012 vastaanotetaan ilotulituksella, kauppalan perustamisesta 80 vuotta

Lauritsalan juhlavuosi vastaanotetaan ilotulituksella, juhlavuoden kunniaksi julkaistaan Lauritsalan kävelykierrosopas 

Vuonna 2012 tulee kuluneeksi 80 vuotta Lauritsalan kauppalan perustamisesta. Juhlavuosi otetaan vastaan ilotulituksella Luukkaansalmen sillalta vuoden vaihtuessa. Lauritsalan arkkitehtuurisesti ja historiallisesti merkittäviä kohteita sekä omaleimaisia asuinalueita esitellään ensi kesäksi valmistuvassa kävelykierrosoppaassa.

Lappeen kuntaan kuuluneet, Saimaan kanavan tuntumaan nousseet teollisuus- ja asuinalueet yhdistettiin vuonna 1932 Lauritsalan kauppalaksi. Kauppala sai nimensä Lauritsalan kylästä, jonne sen keskusta pääosin muodostui. Toimittuaan 35 vuotta itsenäisenä kauppalana Lauritsala liitettiin Lappeenrantaan vuonna 1967 samaan aikaan kuin sen emäpitäjä Lappeekin. Nykyisin Lauritsalan kaupunginosan asukasluku on lähes 14 000.

Lauritsala-seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas kertoo, että jo teollisuusyhdyskunnan syntyajoilta peräisin oleva Lauritsala-henki on vielä voimissaan.

– Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys ovat säilyneet Lauritsalassa. Toivomme, että juhlavuoden kunniaksi julkaistava kävelykierrosopas innostaisi lappeenrantalaisia, uusia lauritsalalaisia ja myös matkailijoita tutustumaan omaperäiseen kaupunginosaamme.

Ensi kesäksi valmistuvan kävelykierrosoppaan toteuttaa Etelä-Karjalan museo yhteistyössä Lauritsala-seuran kanssa. Reitti kulkee Lauritsalan keskustasta Saimaan kanavan varrelle, Lauritsalan kartanoon, Murheistenrantaan, Hakaliin, Hovinpellolle ja Kaukaalle.

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi tutkii asemakaavan tarkistuksen yhteydessä, mitkä Lauritsalan rakennukset tarvitsisivat suojelumerkinnän. Tekninen toimi valmistelee myös rakennustapaohjeen kapeista kaduistaan tunnettuun puutalovaltaiseen Hakaliin, joka alun perin muodostui sahatyöläisten asuinalueeksi 1900-luvun alussa.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri järjestää juhlavuoden aikana kirkkokonsertin Lauritsalan kirkossa.
Lauritsala-seura valitsee juhlavuonna Vuoden Lauritsalalaisen sekä järjestää kaupunginosansa lapsille ja nuorille valokuvakilpailun ”Miun Lauritsala”.

LISÄTIETOJA

Lauritsala-seura
puheenjohtaja Anne-Maija Laukas
puh. 040 519 0107
anne-maija.laukas@pp.inet.fi

Lappeenrannan kaupunki
kansliasihteeri Marja Anttila
puh. 040 740 4226
marja.anttila@lappeenranta.fi

 

Tiedote, Lappeenrannan kaupunki 27.12.2011

(Kuva Pekka V. Virtanen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close