Kevätkokouksen 27.2.2011 kannanotto

Lauritsalan palvelualueen kouluratkaisut on päätetty tehdä vuonna 2013. Alueen neljässä ns. kyläkoulussa, joissa on peruskoulun 1 – 6 luokat, on kiireellinen peruskorjaustarve. Muukonniemen ja Kanavansuun koulut vaativat vähintäänkin peruskorjausta. Mustolan koulu on jo osittain käyttökiellossa ja Partalan koulun tilanne on huolestuttava. Lauritsala-seura on tietoinen, että Lappeenrannan kaupungin ei ole järkevää tai kannattavaa peruskorjata kaikkia näitä kouluja.

Osa Mustolan koulun oppilaista on jo siirretty koulun sisäilmaongelmien takia Lauritsalan koulukeskukseen ja on suuri todennäköisyys, että edellä mainituista kouluista joudutaan siirtämään useampia luokkia Lauritsalan koulukeskukseen ennen kouluratkaisujen tekemistä.

Lauritsalan koulu on jo nyt huomattavasti suurempi kuin yksikään peruskoulun 1 – 6 luokkien koulu Lappeenrannassa. Koulussa on lähes 400 oppilasta. Valtakunnallisestikin oppilasmäärä on erittäin suuri. Lauritsala-seuran mielestä on erittäin huolestuttavaa, jos 1 – 6 luokkien oppilasmäärä vielä entisestään kasvaa Lauritsalan koulukeskuksessa. Mustolan, Partalan, Muukonniemen ja Kanavansuun kouluissa on yhteensä lähes 350 oppilasta. Oppilaiden hyvinvoinnin kannalta tilanne ei ole hyväksyttävä, jos yhdenkin näistä kouluista oppilaat siirretään pysyvästi Lauritsalan koulukeskukseen.

Lauritsala-seuran mielestä on ehdottoman tärkeää, että Lappeenrannan kaupunki aikaistaa suunnitellun ns. Pontuksen koulun rakentamista korvaamaan alueen huonokuntoiset koulut. Koulu on rakennettava riittävän suureksi ottamaan myös oppilaat Joutsenon suuntaan laajenevan asutuksen alueelta.

Lauritsala-seura ei voi hyväksyä, että lapsemme joutuvat opiskelemaan epäterveellisessä ympäristössä. Lasten hyvinvoinnin huomiotta jättäminen on lyhytnäköistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close