Oot sie miun kaa -hyvinvointitapahtuma 30.8.2013

Oot sie miun kaa -hyvinvointitapahtuma Lauritsala-talolla (Hallituskatu 20) 
pe 30.8.2013 klo 10–14
Miten Lappeenrannan kaupunginjohtajanakin toiminut Seppo Miettinen kokee arjesta syntyvän hyvinvoinnin, lauritsalalaisuuden ja yhteisöllisyyden? Tähän saamme vastauksen perjantaina 30.8. klo 10 alkaen Lauritsala-talolla pidettävässä Oot sie miun kaa -hyvinvointitapahtumassa. Tapahtuman nimi juontaa juurensa yhdessä tekemiseen ja toimimiseen.
Hyvinvointi syntyy pienistä asioista – sen tärkeimpiä rakennusaineita ovat osallistuminen ja vaikuttamisen mahdollisuus.
– Yhteisöllisyys perustuu ajatusten vaihtoon, aktiiviseen keskusteluun ja ennen kaikkea kuuntelemiseen. Yhteinen, avoin toiminta rohkaisee ihmisiä osallistumaan ja edistämään koko yhteisön hyvinvointia, Eksoten kehittämisohjelman projektikoordinaattori Minna Lignell toteaa.
– Myös kompromisseja on oltava valmis tekemään, Lignell lisää.
Tapahtuman järjestää Eksoten kehittämisohjelma -hanke tiiviissä yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin asukastoiminnan ja useiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.
Nykyään ikäihmiset ja nuoret eivät ole niin luontevasti toistensa kanssa tekemisissä kuin ennen.
– Haluamme edistää ikäihmisten ja nuorten keskinäistä vuorovaikutusta, ja siksi tarjolla on etenkin näille ryhmille kiinnostavaa tietoa ja toimintaa, Lignell kertoo.
Oot sie miun kaa -tapahtumassa voi testata muistia ja tasapainoa tai vaikkapa mittauttaa verenpaineen Eksoten uudessa Mallu -autossa. Tarjolla on lisäksi hyvinvointiin liittyvää tietoa ja esittelyitä muun muassa liikunnasta, ravitsemuksesta, terveydestä, ikäihmisten palveluista sekä vapaaehtoistoiminnasta. Pihalla pidetään Boccia-näytös sään niin salliessa.
– Lauritsalan alueella riittää tapahtumia elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tuolloin järjestetään myös Kyliltä kartanolle -viikonloppu, joka toteutetaan vapaaehtoisvoimin, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana tiedottaa.
– Vapaaehtoistoiminta ei katso ikää, ja etenkin näinä aikoina yhdessä tekeminen kantaa koko aluetta eteenpäin ja lisää osaltaan hyvinvointia, muistuttavat Lignell ja Haakana yhteen ääneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close