Anne-Maija Laukakselle ansiomitali kotiseututyön hyväksi tehdystä työstä

Kotiseututyön ansiomitalistit 2021. Kuvassa vasemmalta takaa Ilmari Sulkakoski, Jorma Hämäläinen, Benito Casagrande ja eturivissä Hanna Järviluoma, Marja Virpi ja Anne-Maija Laukas. Kuva: Anna-Maija Halme.

Lauritsala-seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Anne-Maija Laukas palkittiin Kotiseututyön ansiomitalilla 14.8.2021 Oulussa pidetyssä Suomen Kotiseutuliiton vuosittaisessa gaalassa.

Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä periaatteellisia ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Mitaleja jaetaan kerran vuodessa.

Anne-Maija on Lauritsala-Seuran puheenjohtajuuden lisäksi ollut aktiivinen vaikuttaja Lappeenrannan kotiseutu- ja asukastoiminnan edistäjänä.

Hän on ollut Kotiseutuliiton valtuuston jäsen vuosina 2012–2018 ja Kotiseutuliiton valtuuston I varapuheenjohtaja vuosina 2018–2020. Hän on toiminut myös Valtakunnallisten kotiseutupäivien kehittämistyöryhmän jäsenenä ja valtuuston vaalivaliokunnan jäsenenä.

Anne-Maija oli merkittävästi vaikuttamassa siihen, että Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestettiin Lappeenrannassa vuonna 2018. Lauritsala-Seura vastasi tapahtumasta pääjärjestäjänä ja seuran puheenjohtajana Anne-Maija Laukas oli päävastuussa sekä kotiseututapahtuman suunnittelusta, toteutuksesta että taloudesta. Hän oli järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Laukaksen ansiot paikallisessa ja valtakunnallisessa kotiseututyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close